Logo

Doula

Zwangerschaps-, en Geboortebegeleiding

Time to doula

Jouw bevalling doet er toe! Als doula ondersteun ik jou en je partner tijdens de zwangerschap en bij de bevalling. We gaan op zoek naar welke wensen, grenzen en valkuilen er zijn voor de bevalling. Ik geef je alle kennis, tips en tricks die ik heb. Tijdens de bevalling blijf ik bij jullie,  ben ik een vast gezicht tijdens de bevalling en wijk ik niet van jullie zijde. Ik ondersteun jullie in het nemen van jullie eigen beslissingen en stimuleer ik je om te vragen wat jij denkt nodig te hebben. Als doula leer ik wat je kan verwachten van jezelf, je partner en van de bevalling. 

TIME TO

Doula!

Om te kunnen bevallen als een echte BADASS moeder. Die weet wat ze wilt, vertrouwd op haar eigen lichaam en haar eigen bevalbubbel wilt creëren.

1 %
Kortere bevallingen
1 %
Minder Keizersneden
1 %
MINDER VERZOEK OM RUGGENPRIK
1 %
MINDER GEBRUIK WEEËN OPWEKKERS
1 %
MINDER GEBRUIK PIJNBESTRIJDING

Hoe dit kan?

Door de voorbereiding weet jij precies wat er gebeurt in je lichaam, hoe jij je bevalling voor je ziet, je hebt vertrouwen in je zelf en weet je ook waar jouw valkuilen liggen. 

Jij mag lekker in je bevalbubbel blijven en concentreert op jezelf en die kleine. 

ZULLEN WE

Kennismaken?

Pijl

“Time to own your moment.”

Wat kan je verwachten?

Tijdens het doula traject

Contact via telefoon of mail

Als jij graag zelfverzekerd wilt bevallen laten we een datum prikken om een gratis kennismakingsgesprek in te plannen.

Kennismakingsgesprek

Tijdens het kennismakingsgesprek leren we elkaar beter kennen. We bespreken waarom jullie graag een doula bij jullie bevalling zou willen en wat jullie van mij als doula kunnen verwachten.

Voorbereiding op de bevalling

Tijdens dit gesprek gaan we voorbereiden op de bevalling, wat gebeurt er in je lichaam, welke keuzes kun je maken tijdens de bevalling.

Geboortewensen en praktische tips

Nu je helemaal goed voorbereid bent gaan we kijken naar welke geboortewensen er zijn. We kijken wat haalbaar is voor jou en hoe we dat gaan behalen. Daarnaast krijg je tijdens deze afspraak alle tips en tricks over bevallen.

Het is tijd om jouw kleintje te gaan ontmoeten. Tijdens de bevalling blijf ik bij jullie en ben ik er voor jullie. Ik ben er de hele bevalling bij ga pas weer weg als jullie heerlijk gesetteld zijn met de baby.

Kraambezoek

Tijdens het kraambezoek ben ik er voor jullie. Ik ben dan erg benieuwd hoe jullie op de bevalling terug kijken en we bekijken natuurlijk na de foto´s.

Doulatraject

Tarief

€ 1175,-

Betalen in 3 of 5 termijnen is mogelijk.

“Tijd om te bevallen op jouw manier!”

Vraag & antwoord

Over doula

Dit doet een verloskundige, kraamzorg of verpleegkundige toch ook?

Ik ben er 100% voor jou, mijn dienst zit er niet op na een aantal uur en ik wordt niet overgenomen. Alle focus is bij jou vanaf moment één en zal ook niet van je zijde wijk. Daarnaast ken ik natuurlijk al jouw wensen en je grenzen. Ik ken echt jou en zal dus ook bij jou blijven tijdens eventuele verplaatsing na het ziekenhuis. Je hebt dus een vast gezicht die altijd bij jou zou blijven waar we ook heen gaan.

Maar ik heb toch mijn partner?

Dat klopt zeker, en die gaat jou ook 100% ondersteunen. In jullie eigen bubbel kunnen jullie dit samen aan! Waarom dan daarnaast nog een doula? Er zijn een paar voordelen:
- Ik ben er niet alleen voor jou maar ook je voor je partner - Hoe fijn zal het zijn voor je partner om niet alle last van de bevalling te hoeven dragen. Om er gewoon voor jou te kunnen zijn en niet allemaal verplichtingen te hebben. - Als het mogelijk is, en het lang duurt is het fijn dat je partner de rust kan pakken er juist voor jou te zijn als de laatste (vaak zwaarste) loodjes en dan jou met alle energie te ondersteunen. Op dat moment ben jij natuurlijk niet alleen en ben ik er voor jou.
- Ik heb al vaker van mama's terug gekregen dat ze het fijn vonden om in de handen van de partner te kunnen knijpen, ze te kunnen zien terwijl ik tegendruk kon geven. - Daarnaast kan het rust geven dat er iemand is om jullie te kunnen ondersteunen met kennis over het geboorteproces. Te kunnen vertellen of het oke is wat je voelt of we aan de bel moeten trekken. - Daarnaast zal ik jullie een prachtig geboorteverhaal in foto's geven. Zodat je partner bij jou kan zijn.
- Ik hou ook de kleine dingen in de gate, dat de deur dicht zit, zorg dat de sfeer helemaal is zoals jij dat wensten en jullie te ontzorgen.