Doula

Doula

Een doula assisteert zowel bij thuisbevallingen als in het ziekenhuis en is er om jou en je partner zo goed mogelijk te ondersteunen. Zij is het vaste gezicht en wijkt niet van je zijde tijdens de bevalling. Een doula ondersteunt je in het nemen van je eigen beslissingen, en stimuleert je om te vragen wat je echt denkt nodig te hebben. Zij leert je al tijdens de zwangerschap wat je kan verwachten van jezelf, je partner, de verloskundige en normaal medisch protocol.

Doula Zevenaar
Hoe ga ik te werk

Contact via telefoon of mail

Als jij net zo enthousiast bent over een doula als ik stuur gerust een berichtje. We kunnen dan een datum prikken om een gratis kennismakingsgesprek te plannen.

Kennismakingsgesprek

Een gesprek om elkaar te leren kennen. Wat verwachten jullie van mij, wat zijn jullie wensen. Tijdens dit gesprek vertel ik jullie ook wat ik jullie ook allemaal kan bieden.

Geboorte wensen bespreken

Hier gaan we samen kijken naar wat jullie wel of juist niet willen tijdens de bevalling. Jouw geboorte wensen zijn natuurlijk super belangrijk. Ook gaan we het hebben over verschillende mogelijkheden voor tijdens de bevalling.

Gesprek voor de bevalling

Nu is het bijna zo ver. We gaan deze keer kijken naar het bevallingsplan Zorgen dat alles duidelijk is. Ook kunnen we oefenen met de rebozo en tegendruk. Ook een zwangerschapsmassage is mogelijk als dat gewenst is.

Van tevoren bespreken we het moment dat jullie mij bij de bevalling willen hebben. Als jullie tijdens de bevalling vragen hebben kunnen jullie bij mij terecht. Ik creƫer rust als dat nodig is en bied ondersteuning.

Kraambezoek

Na de bevalling kom ik op kraambezoek. Ik ben dan erg benieuwd hoe jullie de bevalling hebben ervaren. Ook neem ik voor jullie een geboorteverslag mee met eventuele foto's van de bevalling.

Zwanger
Zwanger

Een bevalling is een intens moment, maar ook het mooie moment waarop een kindje geboren wordt.

Als moeder heb jij kracht om dit te doen. Als doula geef ik je het vertrouwen dat je dit kan en creƫer ik rust wanner jij dat nodig hebt